A apărut la chioşcuri nr. 56 al revistei DILEMATECA.
Din sumar:
• INFO – 300 de scrisori de dragoste i-a scris Vladimir Nabokov iubitei şi soţiei sale, Vera, vreme de mai bine de o jumătate de secol, din 1932, cînd s-au întîlnit la Berlin la un bal de caritate, pînă în 1977, cînd scriitorul a murit la Montreaux. Nabokov şi-a dedicat întreaga operă soţiei sale, care i-a devenit editoare şi traducătoare, aceasta alegînd însă să distrugă scrisorile pe care ea i le-a scris ca răspuns. O selecţie din aceste scrisori a fost publicată în revista rusească Snob, ediţia integrală în limba engleză urmînd să apară anul viitor.
• DOSAR – Florina Pîrjol, Mări sub pustiuri – „rezistenţa“ prin autobiografic şi „Şcoala de la Tîrgovişte“. Recuperarea uneia dintre cele mai interesante grupări literare româneşti postbelice a început relativ tîrziu, în anii ’80, cînd tînăra generaţie a simţit nevoia delimitării de marasmul epocii, prin raportarea la un model diferit, necolorat politic, plutind într-un superb paradis estetic. Popularitatea membrilor „Şcolii de la Tîrgovişte“ (oraşul ales ca topos al „întîlnirilor privilegiate“ ale membrilor săi: Mircea Horia Simionescu, Radu Petrescu, Costache Olăreanu şi Tudor Ţopa) abia de acum începe; ea va creşte pînă la recenta recunoaştere cvasiunanimă a grupului ca una dintre cele mai bizar-coerente „şcoli“ de literatură autohtonă, apărută pe fundalul unei epoci refractare la orice element de noutate.
• INTERVIU cu Ion Vianu – "Lucrul cel mai bun în om este cicatricea"
• ANCHETĂ – Prima traducere. Răspund: Virgil Stanciu, Tudora Şandru Mehedinţi, Mona Ţepeneag, Luminiţa Voina-Răuţ, George Volceanov.
• PROFIL – Bruno Mazzoni. „Asistăm la o explozie de literatură bună. E istorie trăită, istorie povestită. Însă nu e doar o chestiune de memorie, e şi foarte mult talent, pentru că am descoperit la mai toţi scriitor