Profesorul Simion a condus Liceul de Artă în cea mai grea perioadă a existenţei sale. Iubeşte teatrul şi lectura, aşa cum iubeşte şi profesia de dascăl.
Braşovean la origine, născut într-o familie de oameni harnici, de la care a învăţat „lecţia vieţii", Adrian Simion reprezintă un adevărat simbol pentru sutele de absolvenţi ai Liceului de Artă „Hariclea Darclee" din Brăila.
Plecat de mulţi ani din locurile natale, a rămas „ardelean convins", iar acest lucru îl datorează părinţilor.
„Am învăţat ca, tot ceea ce fac, să fac temeinic şi să-mi asum responsabilitatea pentru cele făcute. Tata mi-a fost model de comportament - un spirit «moromeţian», plin de umor. Am moştenit de la tata simţul umorului, dacă nu am avea acest simţ lumea ar fi mult mai tristă", ne-a mărturisit.
Fondator şi profesor
După absolvirea Facultăţii de Filologie, Adrian Simion a obţinut, în 1980, prin concurs, postul de profesor la Şcoala nr. 22 Brăila, actuala „Radu Tudoran".
Între 1985 şi 1990, a fost profesor şi director adjunct al Şcolii nr. 32 din Obor („Dimitrie Cantemir"), iar din 1990 s-a transferat la fosta Şcoală nr. 14, devenită, din acel an, Liceu de Artă.
Părinte al liceului, Simion a fost directorul instituţiei în două mandate (1991-1999).
„Au fost anii cei mai frumoşi, dar şi cei mai grei şi care mi-au marcat existenţa. Liceul funcţiona în trei schimburi, în trei clădiri diferite şi - ceea ce n-am putut să accept - orele de profil (muzică, artă plastică) se făceau în spaţii improprii. În 1993, a căzut o bucată de plafon, în timpul orei, exact între copii şi profesor, şi atunci am plecat direct la minister", povesteşte reputatul dascăl.
Aşa i-a fost atribuită Liceului de Artă clădirea şcolii speciale de pe strada Bălcescu 13. A început, atunci, o altă luptă, pentru că fostele spălătorii trebuiau transformate