Medicatia "alimentara", nutritia, a devenit in ultimul timp cel mai fierbinte subiect si cel mai devorat de catre oameni, ca urmare a bolilor care isi fac de cap, a scumpirii medicamentleor, a crizei financiare si a contraindicatiilor pe care le au unele medicamente ce se iau impotriva anumitor boli.
Cancerul, afectiunile cardiace, diabetul, sunt boli care acopera aproape 90% din cazurile cronice. Si medicamentele care se recomanda pentru aceste boli, de cele mai multe ori, cauzeaza nu numai stagnari ale bolilor sau mentinerea acestora sub control, ci si neplaceri.
Un aspect cunoscut de medici si simtit de pacienti este faptul ca medicamentatia prelungita (necesara in cazul bolilor cornice) duce la imbolnavirea ficatului si a stomacului, lucru care poate duce la aparitia altor boli mai grave decat cele pentru care te tratezi.
Cum evitam aceste imbolnaviri suplimentare? Folosindu-ne de medicina naturista, ceaiurile, medicina traditionalista, intr-un cuvant, care uneori se confunda cu unele din leacurile asa-zis "babesti", dar si o alimentatie bazata pe legume si fructe, cu conditia insa sa fie produse natural, ecologic, nu cu substante "anabolizante", ca cele prescrise in "codex alimentarius."
Iata 6 alimente care lupta cu success impotriva cancerului:
Broccoli
Toate cele din familia sa, cum ar fi varza, conopida, sau salata, au proprietati anticancerigene, dar broccoli este singurul cu o cantitate apreciabila de sulforafan, un compus care stimuleaza enzimele protectoare ale organismului si elimina substantele cancerigene.
Este recomandat in cancerul de san, ficat, plamani, prostata, piele, stomac si vezica urinara.
Un experiment recent al Universitatii din Michigan, facut pe cobai a scos la iveala faptul ca sulforafanul ataca de asemenea celulele stem cancerigene. Cu cat ma