Lucrează la Centrul de Transfuzie Sanguină de trei decenii, în tot acest timp ocupându-se de analizele din laborator dar şi de coordonarea activităţii, ca asistent şef. După absolvire, în anul 1978, s-a angajat la Spitalul Judeţean Braşov. Acolo a lucrat în Secţia Ftiziologie, la laborator.
Profil
Născută: 9 ianuarie 1959, Bran, judeţul Braşov
Studii: Şcoala Sanitară Postliceală
Ocupaţie: Asistent principal de laborator
Familie: Căsătorită, o fetiţăUn an mai târziu, în 1979, a venit în Brăila, în urma căsătoriei, iar în 1980 s-a angajat la Spitalul Judeţean Brăila unde a lucrat vreme de doi ani, tot în laborator. În 1982 a venit la Centrul de Transfuzie Sanguin, unde a rămas până în prezent.
În ajutor
„A fost alegerea mea să vin la Centrul de Transfuzie Sanguină, motivată şi de faptul că eram mai aproape de casă. De asemenea, consider că este mult mai interesant ce fac aici şi că ajutăm mai mult la alinarea suferinţei bolnavilor", ne-a spus Cornelia Babeş.
În urmă cu un an a devenit asistent şef în cadrul Centrului. Continuă să îşi desfăşoare munca de laborator şi, în plus, coordonează activitatea colegilor.
„Lucrez în laboratorul de VTS (virusuri transmisibile prin sânge). Aici se fac analize de depistare a virusului pentru Hepatita B, Hepatita C, virusul HIV, virusul HTLV (cel care dă leucemia acută virală). Analizele de laborator durează în fiecare zi în jur de trei ore şi jumătate în funcţie de metoda de lucru, de reactivii cu care lucrăm", ne-a povestit interlocutoarea noastră.
Muncă interesantă
Referitor la criza de sânge cu care s-a confruntat oraşul nostru la un moment dat, Cornelia Babeş consideră că o astfel de problemă poate apărea în orice clipă.
„De obicei, lipsurile survin la grupele care sunt mai rare, adică cele cu RH negativ. Cele patru grupe de sânge: A, B, 0 şi AB se împart la rândul