Micul dejun – prima masa din zi – are o importanta foarte mare, deoarece regleaza statusul endocrin pe tot parcursul zilei si astfel si starea noastra de spirit. De cele mai multe ori insa este luat pe fuga si din aceasta cauza adeseori este incomplet si nu asigura toti nutrientii necesari unui inceput de zi, cand avem nevoie de energia cu care sa defilam pana la orele amiezii, explica dr. Alin Popescu, medic specialist medicina sportiva.
Citeste articolul complet si comenteaza pe MedLive.ro
Cantitate vs. calitate
„La micul dejun mananca ca un rege, la pranz ca un print si la cina ca un cersetor”. Acest lucru nu se refera neaparat la cantitatea alimentelor ci si la calitatea a ceea ce mancam. Multa lume are in minte ideea ca la micul dejun poate sa manance orice si oricat. In ceea ce priveste cuvantul „orice” trebuie sa fim precauti totusi.
Nu este prea sanatos sa mancam alimente grele, prajite, produse de patiserie sau dulciuri foarte concentrate. Acestea nu fac decat sa ne aduca un aport mare de grasimi si carbohidrati, un numar mare de calorii, dar nici un beneficiu real in ceea ce priveste sanatatea noastra si energia, vitalitatea de care avem nevoie pe parcursul zilei. Dimpotriva, pe termen scurt aceste alimente pot determina o digestie ingreunata, o crestere brusca a glicemiei si astfel aparitia rapida a senzatiei de foame.
Citeste si Un pahar cu apa inainte de fiecare masa te ajuta sa slabesti
Anorexia, bulimia, alimentatia excesiva. Cum putem ajuta un prieten cu tulburari de alimentatie
Ne crestem copiii cu snackuri si alte asemenea prostii. Viitorul da semne grave de obezitate
Mancarea “junk” poate provoca o dependenta asemanatoare cu cea provocata de cocaina Micul dejun – prima masa din zi – are o importanta foarte mare, deoarece regleaza statusul endocrin pe tot parcu