* formarea unei echipe de profesionişti la Inspectoratul Şcolar, continuarea trendului ascendent al numărului de premii la olimpiade, creşterea calităţii actului managerial în şcoli ar fi principalele puncte tari ale învăţământului brăilean, în anul 2010 * între punctele slabe, inspectorul general a evidenţiat creşterea violenţei în şcoli, recunoscând că în unităţile de învăţământ se mai petrec lucruri care nu sunt demne de aceste instituţii * zilele trecute, Brăila a mai primit trei microbuze şcolare *
Inspectorul şcolar general Viorel Botea a anunţat realizările şi eşecurile sistemului educaţional din acest an, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. La capitolul realizări, inspectorul general a trecut faptul că, acum, în instituţie, este formată o echipă cu inspectori de calitate, oameni de valoare, mulţi neimplicaţi politic, care a reuşit să-şi ducă sarcinile din acest an la bun sfârşit în condiţii optime, deşi contextul financiar a fost unul deosebit de dificil. "Am practicat un management de echipă, nu unul autoritar, iar în momentele dificile am luat împreună toate hotărârile şi s-au dovedit a fi cele mai bune. Rezultatul acestui tip de management se vede. Acum, la Brăila, este linişte, spre deosebire de alte judeţe, iar acest lucru se datorează echipei de la Inspectoratul Şcolar. Am format această echipă doar pe criteriul valorii şi am arătat că ne dorim în primul rând calitate", a spus inspectorul general Botea.
Între punctele tari ale anului care s-a încheiat a fost trecută şi reorganizarea reţelei şcolare, care s-a făcut cu un minim de disponibilizări, o reorganizare considerată de prof. Botea cerebrală: a respectat dorinţele comunităţii, ale ministerului - de a reduce cheltuielile, şi a încercat să nu creeze disconfort pentru colegii săi, făcând reorganizarea cu grijă, nu cu parul.
Din punctul său de vedere, a crescut şi calitatea a