Zeci de persoane au ajuns la spital cu fracturi din cauza poleiului de pe trotuare. A fost atât de aglomerat la Serviciul de Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu încât medicii abia au făcut faţă numărului mare de solicitări.
Trotuarele din municipiu sunt mai ceva ca un derdeluş. Cei mai norocoşi dintre giurgiuveni au reuşit să ajungă acasă, alţii însă au mers direct la spital. La Secţia de Ortopedie au ajuns mai mult de 30 de persoane pe zi. Majoritatea celor care au căzut pe gheaţa au suferit fracturi la pumn, braţe şi gleznă.
Este şi cazul Roxanei Mucă, în vârstă de 59 de ani din Giurgiu care în această dimineaţă a suferit o intervenţie chirurgicală la picior.
,,Am mers în piaţă, am alunecat şi am cazut rău. Mi-am fracturat piciorul. Primăria nu s-a gândit şi la noi pietonii. E dezastru pe trotuare…un adevărat patinoar”, ne-a spus Roxana Mucă.
Potrivit declaraţiilor doctorului Boris Feghiu, şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, fracturile cauzate de polei pot fi prevenite, dar şi tratate prin câteva măsuri simple de prim ajutor.
Evitaţi masarea zonei fracturate
Entorsele sunt cele mai uşoare afecţiuni, apar prin forţarea articulaţiei şi constau în întinderea ligamentelor. Luxaţiile reprezintă probleme mai grave, ele fiind însoţite de deplasarea oaselor în articulaţie şi uneori şi de rupturi de ligamente.
,,În acest caz, imobilizarea zonei afectate şi aplicarea de gheaţă sunt singurele gesturi pe care persoana accidentată le poate face înaintea vizitei la medic. Trebuie evitate manevrele externe asupra zonei afectate în special masajul”, a spus în exclusivitate pentru ,,Adevărul de Seară”, medicul ortoped Boris Feghiu.
Şeful Secţiei de Ortopedie, Boris FeghiuPersoanele sfătuieşte persoanele în vârstă să reducă pe cât posibil deplasările în zonele cu polei, să iasă însoţite ş