Polua tă. Neaua de pe străzi conține numeroase substanțe cancerigen Pericol. Copiii care înghit zăpadă se pot îmbolnăvi gravPlumb, nitraţi şi nitriţi. Asta conţine zăpada din oraşe, potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător, cu cât cantităţile înregistrate pot afecta grav sănătatea oamenilor, dacă zăpadă este înghiţită.
În contrast cu ideea de puritate pe care o inspiră neaua, aceasta absoarbe de la formare până la contactul cu solul poluanţii prezenţi în aer. Elisaveta Gălăţescu, expert în mediu, ne-a explicat cum zăpada devine toxică în zonele urbane: "Cele mai importante surse de poluare ale atmosfera din oraşe sunt fabricile industriale, încălzirea comunităţilor şi traficul rutier şi aerian, toate datorându-se exclusiv activităţilor umane. Dacă acum un secol, apa rezultată prin topirea zăpezii era bună de băut si de spălat (şi în tradiţia populară era recomandată cu tărie folosirea ei), în prezent trebuie să manifestăm foarte multă circumspecţie faţă de calitatea acesteia, întrucât aerul atmosferic este încărcat cu adevărate otrăvuri", ne-a spus expertul în mediu. "Compuşii metalelor grele, prezenţi în cantităţi mari în zăpada care cade în oraşe, nu se elimină din organism decât după zeci de ani. Mai mult, în omăt se găsesc nitraţi şi alte substanţe cancerigene", a adăugat Gălăţescu. Pe cât de inofensiv pare gestul unui copil de a construi un om de zăpadă, dacă acesta mănâncă fulgi de nea, "otrăvurile" din ea îi pot provoca afecţiuni digestive şi nervoase.
Polua tă. Neaua de pe străzi conține numeroase substanțe cancerigen Pericol. Copiii care înghit zăpadă se pot îmbolnăvi gravPlumb, nitraţi şi nitriţi. Asta conţine zăpada din oraşe, potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător, cu cât cantităţile înregistrate pot afecta grav