* preţurile pentru petrecerea la restaurant au scăzut în acest an cu aproximativ 10% * petrecerea de acasă rămâne ceva mai ieftină, dar diferenţele sunt mici * ţinutele vestimentare trebuie să fie cât mai feminine şi elegante
Criza prin care trecem de mai bine de doi ani a mai tăiat şi anul acesta peste 10% din preţurile petrecerilor din restaurante. O persoană plăteşte anul acesta între 120 şi 250 de lei pentru noaptea dintre ani la restaurant, cu muzică live, dj sau chiar trupe de dans care susţin momente artistice. În funcţie de preţ, meniul este sofisticat sau tradiţional.
Din meniurile pretenţioase nu lipsesc la gustările reci icrele negre sau de manciuria, somonul afumat, brânzeturile franţuzeşti sau alte diferite preparate din carne. Urmează întotdeauna un preparat cald cu somon proaspăt, apoi tot felul de preparate calde din carne, de cele mai multe ori de curcan sau pasăre, precum rulade sau diferite şniţele. Desertul este şi el de cele mai multe ori exotic.
Gustările reci dintr-un meniu tradiţional constau în platouri cu telemea, salam de Sibiu, tobă, chifteluţe, rulouri cu şuncă, măsline şi legume proaspete. Tot peşte se serveşte şi la gustarea caldă, dar unul mai obişnuit, crap de exemplu, apoi urmează sărmăluţe cu mămăliguţă şi platoul cu fripturi şi cârnăciori, cu garnitură de legume şi salată. Ca desert, meniul tradiţional presupune, de regulă, un tort cu frişcă, iar dimineaţă e posibil să se mai servească şi o plăcintă cu răvaşe. În multe restaurante vinul se serveşte la carafă, fără restricţii. De asemenea, nu lipseşte şampania şi aperitivul de la începutul serii.
Anul Nou petrecut acasă este mai ieftin dacă vin mai multe persoane. Se pot cumpăra de la supermarket şi produse deosebite: somon afumat - 10 lei 100 de grame, brânză cu mucegai - 7 lei 100 de grame, cârnaţi din vânat - 24 de lei kilogramul, sau alte specialităţi d