Trei dintre cei mai apreciaţi bucătari din Capitală le recomandă cititorilor ziarului „Adevărul de Seară“ să mănânce cât mai cumpătat şi cât mai sănătos în noaptea dintre ani. Mihai Ioniţă, „chef-ul“ de la Carol Parc Hotel, Georgeta Codârleanu, junior chef la Hotel Intercontinental şi Cristian Văduva, bucătarul-şef al restaurantului Classico, prezintă câte un meniu special pentru Anul Nou.
Specialiştii în gastronomie le oferă câteva ponturi celor care vor fi gazde în noaptea de Revelion şi vor să-şi impresioneze invitaţii. Trei dintre cei mai buni tineri bucătari din Bucureşti recomandă câte un meniu cititorilor Adevărul de Seară care s-au hotărât „să-şi pună casa la bătaie“ în noaptea dintre ani.
Niciunul dintre cele trei meniuri nu conţine carne de porc, iar ingredientele din care sunt preparate felurile de mâncare sunt uşor de găsit în comerţ.
Creveţi, vită sau pui ca fel principal
„Ingredientele sunt obişnuite. Important este modul în care sunt preparate şi prezentate“, spune Mihai Ioniţă (30 de ani), cel mai tânăr chef al unui restaurant din cardul unui hotel de cinci stele din Capitală (Carol Parc Hotel). El recomandă ca fel principal „Creveţi Amoreux“.
Georgeta Codârleanu, junior chef la Hotel Intercontinental, care „roboteşte“ prin bucătăriile hotelurilor din Capitală de 13 ani, recomandă muşchiul de vită acompaniat de foie gras, în timp ce Cristi Văduva, care lucrează ca bucătar de la 18 ani, iar acum este chef la restaurantul Classico, îi sfătuieşte pe cititorii Adevărul de Seară să aleagă pieptul de pui în crustă de nuci ca platou principal.
Mihai Ioniţă, chef la Carol Parc Hotel, recomandă:
Croissant de camembert
1. Croissant de camembert servit cu buchet de salate mixte şi sos cald de fructe de pădure (Pentru o porţie este nevoie de 60 de grame de camembert, 10 grame