Un neurochirurg din Craiova spune că, în spitalele din străinătate, inclusiv Austria, Anglia, Finlanda şi Germania, angajaţii nu-şi permit să se comporte urât cu pacienţii, pentru că sunt drastic sancţionaţi. Doctorul vorbeşte, într-un amplu interviu, despre hibele sistemului de sănătate din România.
EXCLUSIV ONLINE Top doctori cinstiţi, doctori şpăgari 2010: clasamentul medicilor care au cerut mită
EXCLUSIV ONLINE Lista doctorilor cinstiţi, întocmită de cititori. Citeşte numele medicilor care nu cer mită
Chirurgul Alexandru Pesamosca, top doctori cinstiţi. Vezi primele locuri ale medicilor care nu cer şpagă
Medic din România, despre şpaga din spitale: "Sunt colegi de-ai noştri care cer sume foarte mari pentru intervenţiile bolnavilor"
Interviu cu dr. Alexandru Cameniţă, şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova:
Reporter: Care este cea mai mare problemă cu care se confruntă sistemul de sănătate?
Dr. Alexandru Cameniţă: Partea proastă e că n-avem bani. În momentul în care vrei să ridici o casă şi n-ai bani, n-ai cum s-o ridici. Din fericire, există această supapă, colaborarea familiilor. În momentul când nu ai un medicament, apelezi la familii, atunci poţi să salvezi pacientul. Din punctul de vedere al participării corpului medical, cred că este la nivelul cerut. Nu există situaţia în care nu medic nu-şi poate face datoria că nu are cunoştinţe: nu avem medicamente, atâta tot.
Reporter: Este singura hibă a acestui domeniu?
Dr. Alexandru Cameniţă: Mai e o hibă care ţine de gena românească din partea angajaţilor. În spital există foarte multă grosolănie din partea acestora: nu stau de vorbă cu pacienţii, sunt nervoşi, nu le explică în detaliu despre afecţiunile cu care sunt diagnosticaţi. Nu se gândesc că oamenii sunt necăjiţi. .. Am asistat şi asist în con