Mandatele de arestare emise în cazurile Voicu, Diaconescu, Vîntu sau Cătălin Chelu au ţinut prima pagină a ziarelor în acest an.
Anul 2010 a debutat cu dezvăluiri din dosarul senatorului Cătălin Voicu, în care s-a dovedit că sunt implicaţi doi oameni de afaceri importanţi - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi preşedintele de la acea vreme al Secţiei Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu. Alte nume de magistraţi, poliţişti şi politicieni au fost vehiculate în spaţiul public ca având legături cu senatorul PSD, însă doar cei patru au fost trimişi în judecată. Dacă senatorul Voicu este în continuare în arest, ceilalţi trei inculpaţi din dosar nu au petrecut decât trei zile în spatele gratiilor, după ce judecătorii instanţei supreme au stabilit că pot fi lăsaţi în libertate deoarece nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică.
În iunie, altă anchetă a DNA a generat dezbateri intense - este vorba de cazul patronului OTV, Dan Diaconescu, cercetat pentru şantaj, alături de un colaborator al postului său de televiziune, precum şi de un fost prezentator. Diaconescu a stat o săptămână în arest, fiind ulterior eliberat, la judecarea recursului împotriva arestării. La sfârşitul lunii octombrie, patronul OTV a fost trimis în judecată.
Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut un pic
În luna septembrie, atenţia jurnaliştilor s-a concentrat pe o anchetă a Parchetului General referitoare la modul în care fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul FNI şi arestat, în 2009, în Indonezia, a plecat din ţară în 2000 şi a reuşit să rămână ascuns timp de aproape zece ani. Pe 9 septembrie, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de un om de afaceri cu cetăţenie româno-moldoveană, Octavian Ţurcan, fiind acuzaţi de favor