Potrivit tradiţiei, la cumpăna dintre ani, alături de cupa de şampanie, trebuie să fie, musai, şi peştele bine făcut. Furnicar de oameni, astăzi, în pieţele Brăilei. Mâine seară, la trecerea în noul an, brăilenii vor să aibe masa plină, dar şi nelipsita saramură de şalău.
Brăila: Revelion la ofertă în restaurante. Vedeţi aici unde mai găsiţi locuri libere
Pontul Zilei pentru brăileni: Carne la preţ bun în Piaţa Mare şi magazinele de pe Şoseaua Vizirului
Oferte tentante pentru Revelion. Vezi aici care este cea mai căutată destinaţie pentru Anul Nou
Pregătirile pentru masa de Revelion au intrat pe ultima sută de metri. În penultima zi a anului, brăilenii au luat cu asalt tarabele cu peşte din Piaţa Concordia, dat fiind faptul că, potrivit obiceiului, şalăul, crapul sau ştiuca umplută nu trebuie să lipsească din meniu.
„De Anul Nou, trebuie să mănânci peşte, ca să fii vioi ca peştele tot anul. De asemenea, să ai bani în buzunar, ca să-ţi meargă bine din punct de vedere financiar în anul care vine. Saramura de şalău sau ştiuca făcută la cuptor sunt numai bune pentru masa de Revelion", ne-a spus Gheorghe Dragomir, 65 de ani, pensionar.
Astăzi, în Concordia, şalăul se vindea cu 18,5 lei kilogramul, ştiuca era 14,5 lei, iar carasul 7,5 lei kilogramul.