Din dorinţa de a-i ajuta pe nevoiaşi, Cristi, împreună cu o mână de prieteni, a înfiinţat Detaşamentului de Intervenţie în Caz de Dezastre - CERT Transilvania.
Cristian este un clujean împătimit de motoare cu mulţi cai putere, fiind unul dintre membrii Transsylvania Off Road Club. În desele plimbări cu maşinile de teren prin pădurile Apusenilor alături de alţi prietenii pasionaţi de acelaşi sport, a identificat mai multe zone în care clujenii locuiesc izolaţi la kilometri întregi de prima casă racordată la reţeaua de energie electrică sau de şosea.
Cristian a încercat mereu să-i ajute pe nevoiaşi, iar în urmă cu patru ani, i-a surâs o ideea care i-a schimbat viaţa. „Am format un nucleu pentru organizaţia «Rescue Team»", pe care o vedeam utilă atât timp cât unităţile de stat de intervenţie erau mult depăşite de condiţii. Ne doream să intervenim în situaţiile excepţionale ca inundaţiile sau orice altă calamitate", povesteşte Cristi.
„Tancurile" CERT
Totuşi, proiectul de Rescue Team a căzut, însă nu şi ideea de creare a unităţii de intervenţie. Astfel, în urmă cu exact un an, la iniţiativa lui Cristian, dar şi a altor clujeni pasionaţi de plimbările cu maşinile 4x4 prin munţi, a luat fiinţă Detaşamentul de Intervenţie în Caz de Dezastre CERT Transilvania (Community Emergency Response Team - n.r.).
Organizaţia a fost înfiinţată pe ideea ca membrii acesteia, pe bază de voluntariat, să participe la acţiunile de ajutorare a sinistraţilor, la salvarea persoanelor afectate de inundaţii, dar şi de ajutorare a autorităţilor în cazuri extreme.
Deşi a început cu doar câţiva membri, acum organizaţia numără aproximativ 50 de persoane şi în curând va obţine şi un statut juridic oficial. Voluntarii CERT au participat cu „tancurile" 4x4 la aproximativ 20 de misiuni, printre care cele de salvare a sinistraţilor din zona H