Pentru unii, trecerea dintre ani înseamnă distracţie. Dar pentru distracţia lor cineva trebuie să muncească.Restaurantele trebuie să fie primitoare, iar pentru asta zeci de persoane muncesc din greu în noaptea dintre ani. De asemenea, în timp ce toată lumea petrece, pompierii, jandarmii, poliţiştii, medicii, asistentele muncesc.
Cristian Munteanu (35 de ani), şef de sală la restaurantul hotelului Delta, petrece al 13-lea Revelion la Muncă: „În cei 15 ani de meserie, acesta este al 13-lea Revelion, sper să nu fie cu ghionion. La început a fost mai dificil când vedeam că lumea se distrează şi eu muncesc. Eram mai tânăr, dar acum m-am obişnuit“. Cristi spune că soţia încă nu s-a obişnuit cu ideea, dar e însurat de numai doi ani. „Recuperăm după Anul Nou, când patronul, Hristu Caraman, oferă o petrecere pentru toţi angajaţii «Revelionul ospătarilor», cum s-ar zice“.
Ionuţ Graur (29 de ani) este pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă: „Asta este, lucrez de Revelion. Dacă nu eram eu, era alt coleg. Aşa e serviciul, nu e nicio problemă. Suntem în priză, în caz că apare ceva“. Cei care sunt pe tură îşi aduc la pachet mâncare tradiţională şi încearcă să încropească o mică masă festivă. Au fost situaţii în care nimeni nu a putut să mănânce nimic şi asta pentru că nu a fost timp. „Dar să gândim pozitiv: să fie un An Nou fără evenimente!“, spune Ionuţ.
Emil Manolache (37 de ani) este de patru ani operator 112 la Inspectoratul de Jandarmi: „Sunt pregătit pentru această tură. Din experienţă ştiu că nu voi avea timp de nimic. Numărul apelurilor la 112 ajunge la peste o sută în noaptea de Revelion, din care doar vreo 20% se confirmă“. Tradiţionala masă urmează la ieşirea din tură, mai spune Emil, obişnuit deja cu faptul că milităria înseamnă permanenţă.