Daca sunt gatite, unele alimente deblocheaza nutrientii lor, dar sunt multe alimente care sunt mult mai hranitoare daca sunt consumate crude.
Iata 8 alimente pe care ar trebui sa le incercati sa le mancati in starea lor naturala pentru a beneficia, asa cum ne arata thedailygreen.com, de toate elementele esentiale.
Nucile protejeaza inima
Nucile contin, printre altele, o serie de grasimi sanatoase, care sunt vitale pentru organism. Crude, acestea pot ajuta la diminuarea lipoproteinelor de densitate joasa (LDL)
sau a nivelului de colesterol rau din sange.
De asemenea, nucile crude pot reduce riscul formarii cheagurilor de sange si pot imbunatati calitatea arterelor, captusindu-le
efectiv. Cand nucile sunt prajite la o temperatura foarte ridicata, aceste grasimi, care lupta impotriva bolilor, ajung sa se transforme in radicali liberi care actioneaza exact
invers, determinand aparitia bolilor cardiovasculare.
Broccoli lupta impotriva cancerului
Consumul de broccoli crud, acesta incluzand si masticatia in sine, ajuta la deblocarea unor compusi speciali care se afla in peretii celulelor plantei. Este vorba despre o enzima numita "myrosinase", cu rol de a accelera capacitatea ficatului in procesul de detoxifiere.
Mancand broccoli gatit, nu mai beneficiem decat de o treime din aceste componente care lupta impotriva cancerului, iar enzima miraculoasa nu va mai putea fi activata. Bucurati-va de broccoli crud, una dintre cele mai bune surse de vitamina K, consumandu-l sub forma de salata, alaturi de alte legume proaspete.
Usturoiul protejeaza ADN-ul
Daca mestecam usturoi crud, in cavitatea bucala se va produce un compus care protejeaza ADN-ul, numit "alicina". In doar un minut de gatit, aceasta enzima se inactiveaza complet, drept pentru care organismul va