Una dintre cele mai mari investiţii din Caraş-Severin în anul 2010 este cea de la Moldova Nouă. Delphi Packard a solicitat 16.700 de metri pătraţi pentru amenajarea unei uzine în Clisură. După zeci de ani de minerit, locuitorii din Moldova Nouă ar putea să se reprofileze în domeniul instalaţiilor electrice pentru automobile.
S.C.Delphi Packard Romania S.R.L. a luat fiinţă în decembrie 1996 şi face parte din reteaua Delphi Automotive Systems, cel mai mare furnizor de componente pentru automobile. La momentul acela unicul asociat al firmei este General Motors Corporation, cu sediul în Detroit-Michigan, Statele Unite ale Americii. La începutul acestei lunii decembrie, societatea a trimis municipalităţii din Moldova Nouă o scrisoare de intenţie prin care solicita un spaţiu în care va fi amenajată o uzină pentru instalaţii electrice şi automatizare pentru automobile.
Cu un capital ce a depăşit 700 de milioane de lei, în anul 2009, societatea are în plan să angajeze 4.000 de cărăşeni. „În urma discuţiilor purtate, societatea are în plan crearea a cât mai multe locuri de muncă. Noi sperăm să se repete experienţa de la Sânnicolau Mare, unde s-a început de la 200 de angajaţi şi s-a ajuns la aproximativ 4.000“, a declarat în această dimineaţă Alin Datcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Moldova Nouă. Situaţia economică de la Moldova Nouă nu arată foarte bine. În ultimele trei săptămâni, numărul locurilor de muncă disponibile pentru şomeri, potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Caraş-Severin a fost zero pentru Moldova Nouă, iar totalul pe judeţ a fost de 91 de joburi vacante.
Solicitări stricte
Înainte să înceapă angajările, cei de la Delphi Packard Romania au vrut să se asigură că primesc tot sprijinul autorităţilor cărăşene. „Una dintre solicitări a fost punerea la dispoziţie a unei hale şi a unui teren p