Bărbatul de 50 de ani este preşedintele Clubului Sportiv Aquila din Giurgiu şi a antrenat aproape două decenii în domeniul artelor marţiale, mii de copii, tineri şi adulţi
Ion Chelu ştie tot ce înseamnă şi presupune practicarea stilurilor kempo, wushu şi ju-jitsu. N-a păstrat informaţiile şi tehnicile doar pentru el, ci le-a transmis mai departe copiilor şi adulţilor din Giurgiu şi din ţară. Prin „mâna lui” au trecut persoane din diverse categorii sociale, foarte mulţi fiind acum oameni ai legii.
Bărbatul a fost promotorul cursurilor de autoapărare pentru poliţiştii de frontieră din structurile de intervenţie. Timp de şase ani, în perioada 2003-2009, la Giurgiu veneau să se antreneze toţi poliţiştii de frontieră din ţară. „Este vorba despre cadre cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. Eram singurul la vremea aceea care făcea asemenea cursuri” povesteşte instructorul.
A învăţat autoapărare la Şcoala Militară
Profesorul Ion Chelu a făcut încă din copilărie o pasiune pentru sport. A practicat caiac-canoe, tenis de masă şi de câmp, a jucat şi fotbal (terminând junioratul în 1979 la Electroputere Craiova) mergând apoi la Şcoala Militară din Sibiu.
„Acolo făceam cursuri de autoapărare şi aşa am descoperit pasiunea pentru acest gen de sport. Îmi plăcea atât de mult încât, spre deosebire de colegii mei, eu şi în timpul liber mă antrenam” povesteşte Ion Chelu.
Avea aproape 19 ani când şi-a făcut specializarea şi în arte marţiale. După terminarea Şcolii Militare, Ion a venit la Giurgiu. Între timp a devenit unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de arte marţiale din România, actualmente fiind directorul departamentul de ju-jitsu din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale. De asemenea, este antrenor secund la lotul naţional de kempo şi secund tehnic la lotul naţional de wushu.
Cei mai mici cursanţi au cinci ani