În vreme ce spitalele se plâng că nu au cu ce hrăni bolnavii, la Maternitatea Botoşani pacientele stau fără griji. Tone de alimente ecologice, cultivate în grădina spitalului, au umplut cămara Maternităţii. Din meniul mamelor nu vor lipsi nici în această iarnă celebrele murături asortate, pregătite de bucătăresele unităţii.
Cele şapte bucătărese ale Spitalului de Obstretică şi Ginecologie ar putea intra în cartea recordurilor. Gospodinele spitalului au pregătit pentru această iarnă o jumătate de tonă de murături „de -ţi lasă gura apă" . Sarcina lor nu a fost uşoară pentru că poftele gravidelor cresc de la un salon la altul. De la castraveţi în oţet, la gogoşari în sos, varză murată sau legume asortate, borcanele cu bunătăţi ca la mama acasă au umplut cămara spitalului.
„ Iarna e lungă iar o murătură bună nu strică la masă mai ales când eşti cu burta la gură şi ai pofte de tot felul. Am pus murături pentru toate gusturile" dă asigurări Elena Muscă, bucătăreasa şef. 10.000 de lei ar fi trebuit să cheltuie spitalul pentru cumpărarea acestor alimente din supermarket. La jumătate ar fi ajuns cheltuielile dacă legumele erau cumpărate din piaţă. „ Nu am dat un leu. Totul este crescut de noi în curtea Maternităţii. Sunt legume 100% sănătoase" a spus Constantin Popovici, grădinarul şi magazionerul spitalului.
Aproape o lună au tocat bucătăresele pentru pregătirea celor 600 de kilograme de tocane cu legume şi conserve care nu vor lipsi de pe masa viitoarelor mame care vor ajunge la Maternitatea Botoşani în această iarnă. 1700 de kilograme de zarzavat au pregătit , de asemenea, angajatele spitalului. Munca lor nu a fost una deloc uşoară iar femeile au muncit pe rupte ca să umple rafturile cămării. „ Noi ştim să ne gospodărim. Nu ne plângem şi aşteptăm să ne dea alţii. Peste tot e criză dar trebuie să ştii să te descurci. Noi am muncit toată vară, iar acum avem