A urcat pe scenă la 14 ani şi de atunci şi-a construit o carieră în muzică. Interpreta reţine cântecele care au marcat-o, impresionat-o şi impulsionat-o.
Te uimeşte încă de la prima întâlnire prin vitalitatea ei. Vorbeşte mult, dar nu să plictisească, pentru că are mereu câte o glumă cu care te binedispune. Asta până când o auzi cântând. În acel moment, ai o revelaţie: nu poţi să crezi că într-un corp atât de micuţ se poate ascunde o voce atâta de mare.
Cântecele i-au marcat viaţa
Îşi aminteşte primul cântec pe care l-a învăţat pentru a-l cânta în public. Era la grădiniţă şi pentru că nu ştia să citească, tatăl ei i-a desenat versurile. „Este vorba despre o colindă «Aseară pe înserate», iar tatăl meu mi-a desenat efectiv versurile. M-am bazat pe memoria vizuală şi pe imaginaţie. La fel fac şi acum. Vizualizez tot textul pe care trebuie să-l reţin“, spune Casandra. Acum se bucură pentru că a fost vorba despre un colind religios care vesteşte Naşterea Mântuitorului. Cel de-al doilea a fost „Oda Bucuriei“, de Ludwig van Beethoven, pe care l-a învăţat de la mama sa. „L-am învăţat pentru admiterea în clasa întâi la Liceul de Artă. Ţin minte că purtam o rochie roşie de care eram foarte mândră“, continuă aceasta.
Provenită dintr-o familie de intelectuali, Casandra Maria spune că cel de-al treilea cântec care a impresionat-o a fost „Bardu din Mirceşti“, după versurile poetului Vasile Alecsandri. „Să-ţi vezi părinţii că lăcrimează la ascultarea versurilor «El e fiul cel mai june, e Vasile Alecsandri/ Ce de grija ţării sale, abia poate a mai zâmbi» e ceva. Mi-a trezit curiozitatea şi am vrut să stiu mai mult despre el“, spune Casandra.
Şapte ani de balet
Mediul din care provine şi petrecerile de familie la care participa erau mereu încununate de cântece, romanţe, dar preferate i-au rămas cântecele pe versurile lui Mihai E