Foştii poliţişti comunitari au fost dotaţi de la 1 ianuarie bastoane cu electroşocuri, cătuşe şi pistoale. Poliţia Comunitară a devenit din acest an poliţie locală, iar agenţii au primit noi atribuţii.
Un adevărat arsenal are la dispoziţie noul serviciu de Poliţie Locală, care de la 1 ianuarie a înlocuit serviciul de Poliţie Comunitară. Poliţiştii care vor asigura ordinea publică vor fi dotaţi cu arme cu câte 24 de gloanţe letale, baston normal, cătuşe, baston cu electroşocuri, spray lacrimogen, precum şi uniforme cu 34 de piese de vestimentaţie. „La ora actuală există 65 de persoane în cadrul Poliţiei Locale, efectiv insuficient în comparaţie cu organigrama stabilită prin lege, de 137 de angajaţi raportat la numărul de locuitori. Cu toate aceste minusuri, vom încerca să ne facem şi mai eficienţi ca până acum. Cele 30 de arme pe care le utilizăm ne-au fost puse la dispoziţie de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş“, a arătat directorul Poliţiei Locale, Gheorghe Popan.
Opt zone de protecţie
Începând din acestă lună, pe fiecare stradă din municipiu vor exista patrule de câte doi agenţi, care vor asigura ordinea şi liniştea publică pe două schimburi, între orele 14.00 şi 06.00. „Există opt zone în care am distribuit deja patrule. Este vorba despre cartierul Ferneziu, străzile Horea şi Luminişului, strada Păltinişului şi Craica, zona Pieţei Izvoarele, zona Gării, RFN, zona Millennium şi Parcul Municipal. Pentru ultimele două zone menţionate, deocamdată nu este suficient personal, dar sperăm ca în scurt timp să le acoperim în totalitate“, explică Gheorghe Popan.
Poliţia Locală va mai cuprinde Serviciul de Corp Control şi Disciplină în Construcţii (6 angajaţi), Serviciul Comercial (8 angajaţi), Serviciul Parcări (7 angajaţi), şi Serviciul Poliţiei Rutiere (12). Angajaţii Poliţiei Locale vor avea drept atribuţii, pe lângă protecţia c