Legea educaţiei, în forma agreată de UDMR, a trecut de CCR. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat-o imediat: "Procesul de modernizarea a educaţiei a devenit ireversibil". Sursa: Codrin PrisecaruSursa: AGERPRESSursa: Mediafax
1 /.
Motiv de război între putere şi opoziţie, dar şi condiţie a UDMR pentru a rămâne în coaliţia cu PDL, Legea educaţiei, în forma asumată de guvern a primit astăzi undă verde de la Curtea Constituţională a României (CCR), fiind promulgată câteva ore mai târziu de preşedintele Traian Băsescu. Magistraţii CCR au respins sesizările opoziţiei atât pe procedură, cât şi pe fond, cu şapte voturi "pentru" şi două "împotrivă".
Tezele României Mari
Şeful statului a declarat că "promulgarea legii educaţiei este un moment important pentru reforma României în ansamblu ei".
"Legea asumată de guvern, acceptată de Parlament şi de Curtea Constituţională constituie o garanţie că procesul de modernizare a devenit ireversibil", a susţinut preşedintele Băsescu, într-o declaraţie de presă, susţinută la Cotroceni, apreciind că lupta politică ar trebui să fie încheiată odată cu promulgarea legii.
Cât îi priveşte pe cei care reclamă prevederea privind predarea istoriei şi geografiei în limba minorităţilor, şeful statului a replicat cu o teză care a stat, în 1918, la baza României Mari. "Le-aş aminti celor care se tem de studiul în limba minorităţilor una din tezele care au stat la baza României Mari: fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie. Nu văd de ce astăzi am fi mai puţin înţelepţi decât în 1918", a comentat Băsescu.
Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu: Andrei Marga, Ecaterina Adronescu şi liderii sindicali au fost campioni ai opoziţiei la această lege şi la schimbările aduse de această lege.
Domnul Geoană, din semnatar al p