Un studiu european arată că Marea Britanie a devenit una dintre ţările occidentale cu o rată importantă a "Neet", tinerii fără loc de muncă şi fără educaţie, "o situaţie mai rea decât în România şi Bulgaria", potrivit The Daily Mail.
Doar patru state din Uniunea Europeană (UE), şi anume Portugalia, Spania, Italia şi Malta, au avut, în 2008, o rată mai mare de tineri fără educaţie şi fără experienţă de muncă. Totodată, în decurs de 5 ani, 12 ţări din Uniune, între care Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Irlanda, au depăşit Marea Britanie în privinţa numărului mai mic de tineri fără educaţie şi fără un loc de muncă.
"Inclusiv România şi Bulgaria au depăşit, acum, Marea Britanie în privinţa proporţiei de tineri cu o educaţie decentă şi şanse de a obţine un loc de muncă", afirmă cotidianul britanic, referindu-se la un studiu european.
Comparaţiile au fost publicate într-un moment de adâncă preocupare în Marea Britanie faţă de creşterea numărului persoanelor Nett, un standard guvernamental aplicat tinerilor care "nu sunt angajaţi, nu au educaţie sau pregătire".
Potrivit studiului, aproape unul din cinci băieţi britanici în vârstă de 18 ani şi una din şase fete sunt şomeri şi fără educaţie. Pe de altă parte, potrivit datelor Departamentului pentru Muncă şi Pensii, 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie nu au muncit nici măcar o singură zi în viaţa lor. Dintre aceste persoane, 600.000 au vârsta sub 25 de ani.
Ultimele date Eurostat cu privire la evoluţia situaţiei tinerilor fără educaţie din cele 27 de ţări ale Uniunii, în perioada 2003-2008, relevă proporţia populaţiei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani, din fiecare stat al Uniunii, care nu studiază sau nu participă la cursuri de formare profesională, având doar minimul de educaţie oferit de şcoala secundară. În ţările mai bogate, o proporţie importantă a acestor tineri nu au