O astfel de măsură trebuie însoţită şi de metode de creştere a vânzărilor
Flanco îşi dezvăluie paşii pe care i-a făcut pentru a scăpa de faliment
Anul în care tocmai am intrat este un an plin de aşteptări în care tot mai multe companii şi-au anunţat afaceri în creştere, în special după rezultatele pe care le-au avut în 2010, unele dintre acestea revizuindu-şi estimările chiar pe ultima sută de metri din anul pe care l-am încheiat. Însă în acelaşi timp ar putea fi şi un an al dezamăgirilor, iar stabilirea unor priorităţi şi reguli după care să acţionezi devine ea însăşi prioritară.
Chiar dacă nu le-au ajutat să facă ceea ce trebuie pentru a le fi bine, greşelile făcute înainte şi chiar în plină criză de companiile din România cel puţin le-au învăţat ce să nu mai facă. Unele companii au trecut cu bine de criză, altele
s-au chinuit să supravieţuiască. Companii fără imagine, dar şi de renume din România, au fost "biciuite" de un context economic cu care nu au mai avut ocazia să se confrunte.
Un exemplu de companie cu imagine destul de mare de pe plan local şi care a simţit din plin ce înseamnă criza şi lipsa unui management corect în asemenea vremuri este Flanco. Grupul mare, Flamingo Internaţional, şi-a abandonat copilul adoptat în plin boom economic, Flanco, în "crivăţul" economic, cu cheltuieli peste puterea de a atrage venituri şi cu datorii care au pus pe urmele retailerului de electronice şi electrocasnice o serie de creditori care i-au cerut insolvenţa.
Reducerea cheltuielilor nu este de ajuns ca să treci de criză
Potrivit directorului general al Flanco, Adrian Olteanu, reuşita nu poate fi asigurată doar de o singură măsură, ci de un set întreg de eforturi care să întregească un plan de ieşire din situaţii dificile. Întrebat dacă ar fi să stabilească un set de reguli pentru anul de business 2011, acesta