A obţinut premii la importante festivaluri de muzică populară, este o prezenţă activă la emisiunile cu specific folcloric şi îşi doreşte să înfiinţeze un ansamblu în oraşul natal, Mărăşeşti.
Andreea Ştefania Marcu a pătruns pentru prima dată în frumoasa lume a muzicii populare în urmă cu trei ani, atunci când marele poet Constantin Ghiniţă, pe acea vreme director al Casei de Cultură „Emanoil Petruţ" din Mărăşeşti, i-a descoperit calităţile vocale.
S-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Focşani, sub îndrumarea maestrei Maria Murgoci, iar în foarte scurt timp a înregistrat patru melodii şi a filmat un videoclip alături de marele compozitor Eugen Ungureanu.
Însă, întâlnirea cu profesorul Marcel Chipăilă s-a dovedit a fi extrem de fructoasă, apariţiile pentru toate concursurile, festivalurile, spectacolele şi emisiunile televizate fiind atent pregătite împreună cu acesta.
De asemenea, a devenit membră a ansamblului folcloric „Muguraşii" alături de care cântă pe marile scene din întreaga ţară.
„Domnul Chipăilă m-a învăţat să port cu respect costumul popular şi să pronunţ corect dialectele vrânceneşti. Este mândru de grupul ,,Muguraşii'', pe care îl conduce şi pentru acest lucru îi mulţumesc. Ore întregi îşi rezervă pentru a reda tot ce a învăţat dumnealui nouă, copiilor care visăm la o carieră în muzica populară", spune Andreea.
Palmares impresionant
De-a lungul timpului, Andreea Marcu a reuşit să cucerească importante festivaluri de muzică populară, precum „Mugurii Vrânceni", unde a obţinut premiul doi, „Bobocel de la Bacău", unde s-a clasat pe a doua poziţie sau „Comoara Moldovei" din Bârlad, unde a luat marele trofeu.
De asemenea, a cântat pe scena spectacolelor „Plaiul Tojanului" din Paltin şi „La muchia Bradului" din Nereju.
„Pentru mine, muzica populară este aerul pe care îl respir, cu ea mă hrănesc. Trăiesc p