Doar halatul şi stetoscopul îi mai diferenţiază de personalul auxiliar al unităţilor sanitare pe medicii începători . După şase ani de facultate şi nenumărate ore de muncă pentru un loc în spital, rezidenţii sunt bătaia de joc a Ministerul Sănătăţii.
Criza în care se află întreg sistemul sanitar pare că nu se mai sfârşeşte, ba chiar se accentuează pe zi ce trece. O dovadă în acest sens o reprezintă şi salariile medicilor rezidenţi, pe care nu le invidiază nici măcar muncitorii necalificaţi.
CITIŢI ŞI:
Spitalul care-şi trimite bolnavii să moară acasă
Bolnav de hepatită: "Am venit în ultimele zile la spital, mi-au dat calmante şi am plecat acasă. Mi-au zis că nu se poate.."
Salarii jalnice
650 de lei. Atât încasează pentru munca prestată în spital un medic rezident în anul I. Din această sumă „jignitoare", trebuie achitate întreţinerea, mâncarea, îmbrăcămintea, cârţile de specialitate şi multe alte nevoi specifice vieţii de zi cu zi.
Bâlci la spitalul de urgenţă din Galaţi. Medicii şi pacienţii sunt terorizaţi de un parc de distracţii din apropiere
Galaţi: hoţie de stat cu fondurile SMURD
Medic de la Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Marele succes al operaţiei este că pacientul rămâne invalid"
„Banii nu ne ajung pentru a trăi. Numai chiria este 500 de lei, la care se adaugă întreţinerea. Deja am depăşit salariul de medic rezident. Tot din banii ăştia trebuie să ne cumpărăm cărţile de specialitate, care sunt foarte scumpe. Se adaugă mâncarea, îmbrăcămintea, echipamentul şi multe altele. Norocul nostru este că luna asta vom primi sporul de urgenţă, de 75% şi vom câştiga aproximativ 1.000 de lei. De luna viitoare însă, o să fim pe altă secţie şi salariul va reveni la „normal". Încă mai primim ajutor din partea părinţilor şi este ruşinos", spune Adrian Malacu, în vârstă de 28 de ani, din Tg. Jiu, medic rezident