Absolvent al Conservatorului din Iaşi, profesorul de la Cercul de Etnografie şi Folclor din Vaslui transmite celor mici frânturi din zestrea românilor.
Visul său din copilărie era să devină un fotbalist de renume, asemenea lui Pele. Părinţii l-au înscris la o clasă de fotbal, însă la doar 12 ani a fost diagnosticat cu astm bronşic, afecţiune care l-a obligat să încerce un alt drum. Tatăl l-a înscris la Liceul de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi, unde a studiat trompeta.
„Înclinaţia către muzică o moştenesc de la bunici. Pe lângă fotbal, îmi plăcea la nebunie să cânt. Bunicul meu a cântat la bariton într-o fanfară. Când aveam ocazia, îl mai necăjeam şi eu. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care am acceptat dorinţa părinţilor“, îşi aminteşte Adrian.
Proba de foc a muzicii
După terminarea liceului, Adrian a avut un moment de cumpănă, în care şi-a dat seama că arta este un domeniu din care cu greu poţi scoate destui bani pentru o viaţă decentă. „Am încercat să fac ceva pentru a-mi câştiga existenţa. La acea vreme, instrumentul nu-mi oferea nicio alternativă. Aş fi vrut să mă angajez la Filarmonică sau la Operă, dar nu am reuşit. Aşa am ajuns să mă înscriu la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Mi-am dat seama că trebuia să mai fac ceva“, mai povesteşte tânărul.
În timp ce urma această facultate, a început o colaborare cu un prieten de-al său care era profesor de muzică. Îl ajuta să facă aranjamentul muzical al unor piese pentru diferite spectacole.
„La fiecare sfârşit de săptămână mă întâlneam cu el şi îl ajutam să pună la punct liniile melodice. De fapt, el a fost cel care m-a încurajat şi m-a sfătuit să urmez Conservatorul“, a mai spus Adrian.
Urmând sfatul prietenului său, s-a înscris la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi, profilul Pedagogie Muzicală. După