Pe 25 iunie 2009, "regele muzicii pop" murea la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente, în reşedinţa sa din Los Angeles. Autopsia a relevat faptul că moartea a fost cauzată de propofol, un anestezic extrem de puternic utilizat în spitale, pe care cântăreţul îl folosea ca somnifer.
În februarie 2010, procuratura din Los Angeles a decis să îl pună oficial sub acuzare pe medicul starului, Conrad Murray, anchetat pentru omor prin imprudenţă.
Ultima persoană care l-a văzut pe Michael Jackson în viaţă, Conrad Murray a fost imediat plasat în centrul anchetei asupra morţii starului.
Medicul american a recunoscut că i-a administrat cântăreţului medicamentul propofol în ziua morţii acestuia, însă a declarat că a încercat să îl "adoarmă" pe artist mai întâi cu alte medicamente şi că abia apoi, la cererea expresă a lui Jackson, i-a injectat acestuia medicamentul fatal.
Audierile preliminarii, care vor permite judecătorului Michael Pastor să decidă dacă există dovezi suficiente pentru a-l aduce pe Conrad Murray în faţa justiţiei, încep marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles. Luni, încă nu se ştia dacă familia Jackson şi Conrad Murray vor fi prezenţi în sala de judecată.
Potrivit depoziţiei acuzării, formulată în justiţie săptămâna trecută, apărarea medicului Conrad Murray se pregăteşte să avanseze ipoteza "sinuciderii" megastarului, care s-ar fi trezit la un moment dat şi şi-ar fi injectat singur o doză suplimentară de propofol, în absenţa medicului.
Unul dintre avocaţii apărării, Joseph Low IV, a refuzat să comenteze aceste informaţii. În schimb, el a declarat că are dubii serioase în legătură cu posibilitatea trimiterii clientului său în justiţie: "Îmi vine greu să cred că, într-un caz precum acesta, procurorul nu este în măsură să prezinte dovezile necesare pentru a şterge aceste acuzaţii".
Audierile preliminarii