Stafidele scad riscul de boli cardiace, sunt bogate în potasiu şi reglează presiunea arterială, afirmă cercetătorii americani după ce au realizat un studiu în acest sens.
Conform Daily Mail, în prezent, într-un centru de cercetare din Louisville, SUA, este în plină desfăşurare un studiu care va scoate la iveală toate beneficiile stafidelor. Până acum, cercetările au arătat că o mână de stafide poate constitui una dintre cele mai sănătoase gustări, deoarece aceste fructe uscate conţin o cantitate mare de fibre, ce oferă rapid senzaţia de saţietate. În plus, stafidele reprezintă o excelentă sursă de antioxidanţi ce interacţionează cu absorbţia colesterolului. Stafidele scad riscul de boli cardiace, sunt bogate în potasiu şi reglează presiunea arterială, afirmă cercetătorii americani după ce au realizat un studiu în acest sens.
Conform Daily Mail, în prezent, într-un centru de cercetare din Louisville, SUA, este în plină desfăşurare un studiu care va scoate la iveală toate beneficiile stafidelor. Până acum, cercetările au arătat că o mână de stafide poate constitui una dintre cele mai sănătoase gustări, deoarece aceste fructe uscate conţin o cantitate mare de fibre, ce oferă rapid senzaţia de saţietate. În plus, stafidele reprezintă o excelentă sursă de antioxidanţi ce interacţionează cu absorbţia colesterolului.