Cei care critică legea educaţiei aduc argumente puerile, a declarat la RFI şeful comisiei prezidenţiale pentru educaţie, Mircea Miclea, fost ministru de resort. El îi răspunde în special lui Andrei Marga, care afirmase marti ca legea educaţiei seamănă cu programul nazist de guvernare. Pe de alta parte, Miclea a precizat ca noua lege impune o limită maximă de ore de predare pe săptămână. Astfel, un profesor va putea preda cel mult 30 de ore, adică şase ore pe zi.
Mircea Miclea nu e de acord cu argumentele celor care critică legea educaţiei, promulgată de preşedintele Traian Băsescu. "E o lege care face o schimbare reală şi de aceea cred că este atacată din mai multe direcţii. Pe de altă parte, argumentele pe care le aduc cei care o atacă sunt absolut puerile ! Să compari o astfel de lege cu programul nazist, pentru că este o lege care centrează curriculum pe competenţe înseamnă automat să spui că şi Uniunea Europeană, care recunoaşte exact aceleaşi competenţe pentru învăţarea permanentă se inspiră din programul nazist. E o logică absolut puerilă !", a declarat fostul ministru al învăţământului.
Descarca fisierul audio in format MP3
Miclea asigură că legea educaţiei nu este îndreptată împotriva nimănui: "Nu este o lege împotriva unor oameni sau împotriva unor situaţii particulare. O lege se face pentru a restructura sistemul. Ţinta legii nu a fost în nici un fel nici un om. De exemplu, faptul că se încearcă trecerea spre un nou tip de conducere a universităţilor nu vizează o persoană anume, ci ideea de a modifica modul de conducere a universităţilor".
Şeful comisiei prezidenţiale pentru educaţie a explicăt modul în care vor fi aleşi de acum înainte rectorii : "Fiecare universitate va decide prin referendum dacă rectorul este selectat pe bază de concurs public, caz în care pentru funcţia de rector poate să participe şi al