Pe harta turismului au apărut noi destinaţii pentru pasionaţii sporturilor de iarnă, iar staţiunile vechi au fost modernizate.
Autorităţile locale din Transilvania şi-au dat seama, în sfârşit, că turismul poate reprezenta una dintre cele mai bune posibilităţi de dezvoltare economică pentru comunităţile sărace din zona de munte. Aşa că au început să investească în reabilitarea drumurilor de acces ori în reţelele de utilităţi sau, pur şi simplu, au încetat să mai pună piedici investitorilor privaţi interesaţi de dezvoltarea turismului. În timp ce anumite comunităţi, mai ales cele din Valea Jiului, şi-au propus să transforme zona într-o alternativă la Valea Prahovei, altele vor să reţină cât mai mulţi turişti din puhoiul ardelenilor care se îndreaptă către staţiunile de schi din Austria. Multe dintre des-ti-na-ţiile de schi din Ardeal func-ţio-nează de zeci de ani, iar altele se află abia la început, cu pârtii deschise de curând. România Liberă a realizat o listă cu 10 sugestii adresate celor care vor să schieze în Transilvania. Nu este o listă completă a destinaţiilor de schi din regiune, ci doar un inventar, în ordine alfabetică, al celor mai bine promovate staţiuni.
1. Arieşeni, judeţul Alba
Staţiunea se află într-o zonă superbă din Munţii Apuseni, în apropiere de Gârda şi de Scărişoara. La limita dintre judeţele Alba şi Bihor, staţiunea dispune de o pârtie de schi dotată cu nocturnă. În afară de zona de schi, turiştii care aleg Arieşeniul pot să exploreze peşterile din Munţii Apu-eni, cum este cea care găz-duieşte Gheţarul de la Scărişoara. Preţul cazării în zonă por-neşte de la 35 lei de persoană.
2. Băişoara, judeţul Cluj
Băişoara rămâne cea mai populară destinaţie de schi din judeţul Cluj. Vechea pârtie de schi din staţiunea Muntele Băişorii este dotată cu nocturnă şi cu teleschi. De asemenea, în Muntele Băişorii urmează să fie date