A devenit băimărean „cu acte în regulă“ la 11 ani, când familia s-a mutat în urbea de pe Săsar. A absolvit o clasă de limbi străine la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, unde a studiat intensiv limba franceză.
Era în clasa a XI-a când i-a căzut în mână o carte în limba lui Voltaire despre cultura chineză. Atunci şi-a spus că trebuie neapărat să vadă această ţară, să-i studieze limba şi obiceiurile. „Eram într-un anticariat din Cluj şi am răsfoit «Familia» scrisă de Pa Kin. M-a impresionat. De acolo s-a născut pasiunea mea pentru limbile asiatice“, explică Adrian. A studiat chineza în Bucureşti, iar în anul trei de studiu, a plecat în ţara viselor lui cu o bursă de studii pentru doi ani.
Şi-a cerut soţia de nevastă pe Marele Zid Chinezesc
În urmă cu nouă ani, Adrian a plecat cu o bursă de studii în China. Înainte de a pleca şi-a cunoscut soţia, studentă şi ea la Universitatea din Bucureşti, dar la limba japoneză. A făcut ultimul an de facultate în doar şase luni, s-a căsătorit şi şi-a urmat soţia în Japonia, unde aceasta predă limba engleză la Universitatea din Osaka. „Eu predau de şapte ani limba engleză la o şcoală privată din Osaka şi am elevi de la un an şi opt luni până la 85 de ani“, spune profesorul. Şi-a cerut soţia de nevastă pe Marele Zid Chinezesc, a avut un meci cu un luptător de sumo tradiţional, şi a jucat ping-pong cu o campioană mondială.
Vorbeşte fluent şase limbi
De când se ştie, i-au plăcut jocurile de cuvinte şi jocul de scrabble. În Japonia, a fost campion naţional de trei ori la acest joc al minţii, pe care acolo îl practică în limba engleză. „Trei ani la rând am fost campion, din 2006 până în 2009“, spune băimăreanul. A reprezentat şi România de două ori la campionatele mondiale de profil din India şi Malaezia. Chiar dacă joacă numai în limba engleză, ele vorbeşte fluent mai multe