Formaţia rock născută la Oradea şi lansată oficial la Timişoara a rezistat pe piaţa muzicală în ciuda restricţiilor comuniste şi a exploziei sonorităţilor comerciale de după 1989.
1 /.
Pentru trupa Celelalte Cuvinte, anul 2011 este aniversar. Formaţia, printre puţinele care "au îndrăznit" să cânte heavy metal în Epoca de Aur, împlineşte, anul acesta, trei decenii de la înfiinţare. Momentul a fost marcat în avans, la mijlocul lui decembrie, printr-un concert în Capitală, dar şi printr-un turneu în mai multe oraşe din ţară. Cei cinci rockeri, cam scumpi la vedere în ultimii ani, au sărbătorit "29 de ierni" şi au readus pe scene multe dintre melodiile care i-au făcut celebri - "Dacă vrei", "Între vise", "Zmeie", "Scrisori iubite", "Stele".
Într-un interviu acordat "Evenimentului zilei", băieţii de la Celelalte Cuvinte îşi amintesc ce însemna să cânţi heavy metal în vremea lui Ceauşescu, dar şi ce înseamnă "supravieţuirea" în muzică.
EVZ: Care este povestea înfiinţării voastre?
Călin Pop: Rădăcinile trupei pornesc încă din 1976, de la Oradea, unde, la Liceul "Emanuil Gojdu", eram trupa şcolii şi purtam numele "Sonic". Participam la ,,dansurile" din fiecare zi de sâmbătă, unde cântam coveruri după trupe cunoscute la acea vreme - Jimi Hendrix, Deep Purple sau Pink Floyd -, dar şi câteva piese care erau compoziţii proprii. Încă din perioada liceului eram în trupă trei dintre cei care sunt în componenţa actuală - Marcel Breazu, Leontin Iovan şi Călin Pop. Am dat cu toţii admitere la facultate în Timişoara, în ideea de a ne continua activitatea muzicală într-un oraş mult mai receptiv faţă de fenomenul rock.
În acea perioadă numele trupei s-a schimbat în Celelalte Cuvinte, i-am cunoscut şi primit în rândul nostru pe Ovidiu Roşu şi Radu Manafu, astfel încât, la 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studen