După cele 5.000 de zburătoare care au "plouat" asupra statului Arkansas de Anul Nou, alte incidente similare s-au manifestat în Louisiana şi în Suedia, în timp ce în Maryland, Brazilia şi Noua Zeelandă vietăţile moarte ies din mare
Neelucidata cădere din cer a până la 5.000 de păsări moarte, în statul american Arkansas, de Anul Nou, nu a fost un fenomen singular, ci unul care s-a repetat în ultimele zile în mai multe colţuri ale lumii. Alte păsări moarte au "plouat" asupra Louisianei (imediat la sud de Arkansas), dar şi în Suedia, în timp ce mai multe plaje din statul american Maryland (la nord de Washington D.C.), Noua Zeelandă şi Brazilia au fost acoperite de peşti morţi.
Autorităţile din Arkansas de-abia găsiseră o explicaţie plauzibilă - păsările ar fi murit din cauza focurilor de artificii - când au început să apară ştiri despre cazuri similare. Potrivit Fox News, păsările căzute pe o supafaţă de circa o jumătate de milă (500 pe 800 metri) din oraşul Beebe au început să fie semnalate cu 30 de minute înainte de miezul nopţii, odată cu lansarea primelor artificii.
Toate trupurile recuperate purtau semne de traume fizice, iar un ornitolog local, Karen Rowe, a lansat ipoteza că decesul a fost provocat de fulgere sau grindină de la mare altitudine.
Altă teorie ar fi aceea că înaripatele ar fi putut muri fie şi numai din cauza sperieturilor provocate de artificii. Totuşi, Rowe aminteşte că orice cercetări ale unor incidente similare "au rămas neconcludente".
În 2001, la Hot Springs (tot Arkansas) au fost descoperite mai multe raţe moarte despre care s-a crezut că au fost ucise de un fulger. Anterior, cu o zi înainte de deschiderea sezonului de vânătoare, la Stuttgart (Germania) au fost găsite mai multe păsări moarte. Dar nu braconierii, ci grindina a fost socotită vinovată.
Alte "ploi" înspăimântătoare
După incidentul de sâmbătă