Inventarierea situaţiei actuale a fântânilor arteziene realizată de concesionara serviciului public indică zeci de investiţii necesare. Trei fântâni arteziene au ajuns deja într-un stadiu avansat de degradare, necesitând refacerea completă.
Artezienele plutitoare, cu jeturi colorate sau luminoase, căderi de apă în cascadă, muzicale sau cu foc şi ceaţă, au transformat Slatina într-un municipiu modern. In ultimii trei ani, primăria a dat în folosinţă 13 arteziene, fiind anunţată finalizarea altora în acest an. Numai că minunea n-a ţinut mult, aceste fântâni deteriorându-se şi necesitând investiţii majore.
Acum acoperit de zăpadă, Iazul de la catedrală necesită refacere completă
Se impune refacerea completă pentru trei arteziene
Niciuna dintre fântâni nu s-a păstrat intactă, fără să necesite măcar o intervenţie, cât de mică. În urma inventarierii situaţiei actuale a artezienelor, au rezultat zeci de propuneri de înlocuire a unor componente şi reparaţii, de la pompe, proiectoare, cabluri electrice, înlocuirea elementelor vandalizate şi până la intervenţii la bazin. SC Hiwaters, societatea care a preluat în urma externalizării întreţinerea artezienelor, a prezentat consilierilor locali o listă de măsuri ce se impun realizate în acest an, planul fiind aprobat. Intr-o situaţie gravă se află trei dintre fântâni, pentru care s-a propus refacerea completă.
La grota din Parcul Piteşti se impun reparaţii la bazin şi tabloul de automatizare
„Iaz - ansamblu de bazine cu grad avansat de deteriorare, pentru care anticipăm, în intervalul de timp de maxim 6 luni, o prăbuşire completă a bazinului de pornire al cascadei, hidroizolaţie bazin şi curs de apă detriorată, trasee de cabluri improprii, sisteme filtrare nefuncţionale, lipsă sistem iluminat şi pompă defectă; Iaz Catedrală- tablou automatizare vandalizat, pompă l