Chiar dacă suntem abia la jumătatea iernii, gropile din asfalt au şi început să iasă la iveală, iar de unele clădiri atârnă ţurţuri de aproape un metru. Cei care nu curăţă streşinile vor plăti amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei. Amenzile pentru persoane juridice sunt mai mari, între 500 de lei şi 2.000 de lei.
Capitala a întrat în iarnă cu sute de gropi, însă, imediat ce zăpada de pe străzi începe să se topească, vechile cratere se măresc sau sunt împrejmuite de altele noi. Astfel, Fabrica de Glucoză, Eminescu, Inginer Iorceanu, Lizeanu, Teiul Doamnei, Dimitrie Onciul, intersecţia Străzilor Traian cu Mecet sau Ramuri Tei cu Grigore Moisil sunt doar câteva dintre arterele care au întâmpinat prima ninsoare cu gropi. Calea Călăraşi sau Petricani se alătură acum celorlalte din cauza gropilor apărute în carosabil chiar în această iarnă, acestea formându-se în urma împrăştierii soluţiei pentru topirea gheţii, precum sare sau nisip.
„Am auzit că se strică asfaltul din cauza soluţiilor pentru deszăpezire. Pe de-o parte e normal să dea cu ceva pentru gheaţă, dar să şi repare când vine vreme bună”, a spus un şofer.
Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Străzilor, ca şi în ceilalţi ani se vor apuca de reabilitat străzile cu probleme doar când vremea le va permite.
Amenda pentru ţurţuri: minimum 200 de lei
Chiar dacă situaţia nu este la fel de gravă ca anul trecut, când straturi de ţurţuri atârnau în şir de imobilele din Capitală, bucureştenii tot nu sunt ocoliţi de astfel de pericole. În zonele cu case sau clădiri vechi, precum Calea Călăraşi, deasupra trotuarelor atârnă din câţiva în câţiva metri ţurţuri groşi formaţi ori pe cabluri, ori la ţevile de scurgere de pe clădiri.
„Eu stau la curte şi i-am dat jos chiar ieri. Erau chiar deasupra scării de la intrare. Mi-era frică şi pentru mine, dar şi pentru pietonii care treceau