Deşi nu şi-a dorit nicidată să plece din România, timp de 15 ani soarta l-a purtat din Africa, de la marginea Saharei, până în Canada, la graniţă cu Grolenlanda.
Doctorul Doru Nicolescu s-a născut la Bucureşti, dar la vârsta de nouă ani a venit împreună cu familia în oraşul natal al tatălui său, care era giurgiuvean. Aici şi-a trăit copilăria şi adolescenţa şi tot aici s-a reîntors, în anul 1995, după ce a peregrinat prin lume. “Nu am avut niciodată dorinţa de a pleca din ţară. Dar, se vede că mi-a fost scris, ca născut fiind în ţara străvechilor munţi Hercinici, care mai supravieţuiesc trasformaţi în podişul Dobrogei, să ajung să trăiesc tot în locuri unde află munţii cei mai vechi din lume, astăzi, Podişul Atlas din Africa şi Munţii Apalaşi din America, a căror vechime este mai mare decât a Oceanului Atlantic”, spune doctorul Nicolescu.
Cinci ani printre arabi
În anul 1980, doctorul Doru Nicolescu a plecat, printr-un contract de serviciu, în Libia, unde a stat cinci ani. Viaţa în această ţară arabă i s-a părut frumoasă şi interesantă. “Am locuit în oraşul Gharian, unde am lucrat în cadrul spitalului din acest oraş de vreo 30.000 de locutori. Cât am stat acolo am avut mereu prilejul de a constata atenţia şi grija autorităţilor, dar şi a locuitorilor obişnuiţi, faţă de străini”, spune doctorul Nicolescu. De asemenea, el îşi aminteşte de temperaturile ridicate care ajungeau chiar la 52 de grade Celsius, dar care nu erau greu de suportat din cauza altitudinii ridicate la care era situat oraşul, pe podişulAtlas, la peste 800 de metri. Cea mai impresionantă amintire a sa din acei ani este o vizită în Sahara. “Acolo am văzut
La graniţă cu lumea gheţurilor
Viaţa în Canada, unde a emigrat în anul 1985, i s-a părut mai puţin