Conform Cărţii tehnice, clădirea din care a căzut o bucată de tencuială zdrobind capul unei femei este în stare bună. Locatarii căminului ar fi trebuit să sesizeze şi ei, din timp, apariţia crăpăturilor de la balconul etajului al treilea
Conform Cărţii tehnice a Căminului B, aferent Liceului Metalurgic, care a ajuns în posesia conducerii unităţii şcolare cu doar două luni înainte de accidentul suferit de gălăţeanca Loredana Jalbă, totul este în regulă cu acest cămin.
CITIŢI ŞI:
Miracol/O gălăţeancă s-a trezit din comă după două săptămâni, deşi medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire
„Principalele elemente ale structurii de rezistenţă (stâlpi, grinzi, planşee), cât şi zidurile interioare şi exterioare au avut (n.r. - în cei 44 de ani de la construcţia căminului) o comportare bună, structura de rezistenţă neprezentând degradări. De asemenea, şi zidurile neportante s-au comportat satisfăcător, neapărând avarii grave care să pună sub semnul întrebării rezistenţa şi stabilitatea construcţiei", se arată în acest raport, vizat atât de primarul Dumitru Nicolae, cât şi de un expert de la Inspecţia de Stat în Construcţii, Marilena Puhăcel.
Din păcate, toate aceste constatări au fost contrazise de accidentul din urmă cu două săptămâni, în care a fost victimă o femeie de 30 de ani, care locuia în acest cămin şi căreia un fragment desprins din tencuială i-a căzut drept în moalele capului aducând-o în pragul morţii.
„Oare ochiul de expert al celor care au făcut această Carte tehnică sau al celor care au văzut lucrurile la faţa locului, nu a constatat crăpăturile de la acele uscătoare improvizate la căminul B?" se întreabă retoric fostul director al Liceului, Ionel Hăulică.
Contabila şefă a Centrului financiar de la Liceul Metalurgic, Liliana Enache spune că vina pentru această tragedie o au în egală măsură cei care administre