A fost inspector personal, inginer, director comercial şi de vânzări sau prezentator tv, însă niciodată nu şi-a abandonat pasiunea pentru design vestimentar.
De când a părăsit băncile facultăţii, Monica Cojocaru a avut meserii dintre cele mai diverse. Chiar dacă a schimbat de la un an la altul locul de muncă şi domeniul, niciodată nu a renunţat la schiţele cu haine şi pasiunea pentru vestimentaţie.
„De mică mi-a plăcut să desenez. Am un unchi care a fost arhitect, iar mama desenează şi ea foarte bine. Probabil că această pasiune mi-a fost transmisă de ei“, explică designerul.
În şcoală, a fost olimpică la aproape toate materiile, iar primul gând care îi trecea prin cap era, ca pe viitor, să dea la Facultatea de Medicină.
„Începusem să desenez prin clasă, la facultate, iar colegii care m-au văzut mi-au sugerat să dau la arte. Am încercat la Toniza şi, spre uimirea mea, am şi intrat. Mi-am şocat părinţii când le-am spus că renunţ la medicină, pentru că ei doreau să mă îndrept către ceva mai practic“, povesteşte Monica.
Pentru a împăca ambele părţi, de fiecare dată a fost în căutarea unui loc practic de muncă şi în paralel, a continuat ă facă şi design vestimentar.
Un camion cu haine la expoziţie
A fost o perioadă în care a lucrat şi la SRI, după care, a trecut din nou la crearea unor colecţii de haine pentru Apaca şi Fila SA şi a avut şansa de a lucra cu designeri vestimentari renumiţi precum Romaniţa Ciolcan, Catinca Zilahy, Liza Panait, Doina Levinţa şi Răzvan Ciobanu. „Eu sunt mai clasică în concepţie şi mă reprezintă stilul mai elegant. Pot face şi haine sport însă nu cu aceeaşi plăcere“, spune ea.
Schiţele pe care le-a realizat până acum le-a concretizat în expoziţii şi în haine cusute chiar de ea pe care le şi poartă. „De obicei, când merg la petreceri îmi fac hainele mele care, de asemenea, sunt şi originale şi