Expoziţia prezintă peste 80 de costume de scenă create pentru opere de compozitori ruşi, montate de Serghei Diaghilev în Franţa, în primul sfert de secol XX, cărora li se adaugă machete, desene, documente de lucru şi de inspiraţie. Majoritatea pieselor din expoziţia de la Bucureşti au fost expuse public pentru prima dată în perioada decembrie 2009 - mai 2010 la Moulins, la sediul Centrului Naţional de Costume de Scenă, cu ocazia centenarului Baletelor ruseşti ale lui Diaghilev şi a anului Franţa - Rusia 2010.
Centrul Naţional al Costumului de scenă din Moulins este prima structură de conservare, în Franţa şi în străinătate, consacrată în întregime patrimoniului material al spectacolului viu (teatru, operă, dans), mai exact, costumelor şi decorurilor. A fost inaugurat pe 1 iulie 2006 şi este prezidat de Christian Lacroix. În expoziţie sunt prezentate costume create pentru operele „Boris Godunov" şi „Hovanşcina", de Musorgski, „Ivan cel Groaznic (sau „Fata din Pskov") şi „Snegurocika", de Rimski-Korsakov, montate de Diaghilev în perioada 1901 şi 1913. Expoziţia prezintă costume de o mare varietate stilistică şi cromatică şi prilejuieşte întâlnirea cu toată gama de personaje din operele cu subiect istoric sau legendar ale lui Musorgski şi Rimski-Korsakov. Expoziţia beneficiază de o scenografie specială, concepută de Giuliano Spinelli.
MUZEUL NAŢIONAL DE ARTĂ AL ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 49-53, tel. 021.314.81.19). Expoziţia este deschisă până pe 16 ianuarie 2011.
Expoziţia prezintă peste 80 de costume de scenă create pentru opere de compozitori ruşi, montate de Serghei Diaghilev în Franţa, în primul sfert de secol XX, cărora li se adaugă machete, desene, documente de lucru şi de inspiraţie. Majoritatea pieselor din expoziţia de la Bucureşti au fost expuse public pentru prima dată în perioada decembrie 2009 - mai 2010 la Moulins, la sediul Cent