A fost nevoie de aparitia crizei pentru a se constata numeroasele erori ale sistemului care a pus stapanire pe Romania. Un sistem coordonat de o clasa politica lipsita de idei, cu o imagine tot mai patata si care dupa 21 de ani continua sa conduca tara dupa conceptele si mentalitatile unei societati de care am vrut sa scapam.
Numeroasele controverse aparute in urma declaratiilor facute de liderii partidelor parlamentare nu au facut altceva decat sa complice situatia existenta, derutand si mai mult un electorat inca neadaptat cerintelor specifice unei societati capitaliste.
Si cand totul parea fara rezolvare, liderul PNL se trezeste din amortire si incepe sa isi faca simtita prezenta, spulberand supozitiile care pozitionau liberalii ca fiind a 5-a roata la caruta pesedista.
Cum, pe zi ce trecea, Crin Antonescu parea tot mai independent, nu putini au fost aceia care anuntau cu satisfactie relansarea politicii pe alte linii directoare, antagonice celor atat de dragi lui Ion Iliescu.
Catalogarea peseditilor ca fiind comunisti, retragerea de la motiune, criticile aduse lui Ponta, intareau convingerea, ca in sfarsit, Romania avea un partid adevarat, hotarat sa isi apere ideologia, punand in umbra obsesia "patriciana" de a-l scoate pe Basescu cu coada intre picioare de la Cotroceni.
Si ca sa fie toate dorintele implinite, pozitia liderului penelist dadea senzatia ca "tripleta mogulista", atat de urata de cei mai multi romani, va deveni istorie.
PNL isi traieste momentele de glorie, iar Crin Antonescu devine cel mai curtat om politic din Romania, care isi aduce aminte de "solutia" Iohannis si uita de evenimentele de la Timisoara.
Ce mai conteaza, important este ca intram in normal, scapam de comunistii care isi fac veacul prin PSD sau PD-L, ducand tara la ruina. Si cum visul incepuse sa redea