Cursanţii în halate albe vor putea scăpa astfel de birocraţie , ajutaţi de lumea virtuală. Medicii din judeţul Mureş se vor ocupa mai bine de bolnavi, după ce vor fi iniţiaţi în tainele calculatorului!
Cadrele medicale din judeţul Mureş vor învăţa pas cu pas cum să folosească calculatorul şi cum să nevigheze pe internet. Oferta vine prin intermediul proiectului „TIC-Instrument de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii“.
Pentru că proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, viitorii cursanţi nu trebuie să scoată bani din buzunar ca să se perfecţioneze în munca pe calculator. Importantă este prezenţa la cursuri, unde specialiştii în informatică îi vor învaţa pe medici şi pe asistente cum e cu lumea virtuală, pentru a-şi uşura munca de birou.
Mai mult timp pentru pacienţi
Astfel doctorii pot salva ore bune de studiu petrecute în biblioteci, accesând cel mai util instrument de lucru al ultimului secol. Mai mult, studenţii, rezidenţii şi profesorii vor putea publica pe Internet lucrări de cercetare şi vor putea lua legătura mai uşor cu specialişti din toată lumea.
„Proiectul se implementeaz în şase judeţe, în parteneriat cu Colegiile Medicilor. Scopul său este de a degreva personalul din sănătate de sarcinile birocratice pe care le are, astfel că timpul rămas este folosit doar în interesul pacienţilor“, a declarat Monica Păltinean, managerul proeictului.
Cursul vine ca o binecuvântare şi pentru medicii de familie care au mult de furcă cu birocraţia. Dovada: 90 de medici de familie deja se află pe listele de înscrieri şi abia aşteaptă să înveţe să mânuiească mouse-ul.
„Ideea e binevenită, mai ales că media de vârsta a medicilor de familie este de 40-45 de ani, iar noi nu am crescut în epoca calculatoarelor“, a declarat dr. Liliana Mihăescu, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie.
Bolnavii sunt sceptici
Bol