ingrijorator. Daca repulsia fata de intimitate nu este tratata la timp, ea poate genera un dezastru pe toate planurile: social, familial, in relatiile de cuplu Conceptul de anorexie sexuala a fost mentionat pentru prima data de psihologul Nathan Hare, in anul 1975, intr-o disertatie nepublicata, reprezentand o parte din lucrarea pentru un doctorat la Scoala Profesionala de Psihologie California, din San Francisco. De curand, medicul american Drew Pinsky a readus in atentie aceasta afectiune psihologica a multor persoane, conform spuselor sale. "Nu toti cei care nu au chef de sex sufera de anorexie sexuala. In general, partenerii cu astfel de probleme refuza sa ajunga in dormitor si sa faca dragoste cu partenerii, avand dorinta sexuala inhibata din cauza anxietatii intrapsihice. Ei nu accepta relatiile intime fie dintr-o culpabilitate legata de placerea sexuala, fie dintr-o frica exagerata", a spus el.
Ce este anorexia sexuala?
Acest sindrom este, de fapt, o stare obsesiva care domina fizic, mental si emotional viata sexuala a unei persoane. Anorexia sexuala poate face persoana in cauza sa se simta puternica si nevulnerabila in fata oricaror dureri emotionale sau chiar fizice. Ea devine de multe ori o modalitate de a face fata stresului cotidian si dificultatilor vietii.
O persoana care sufera de anorexie sexuala cauta sa nu combine intimitatea cu sexul. Practic, le separa, facand din sex doar un act animalic sau o corvoada, o datorie. Incet, incet, notiunea de intimitate se transforma in ceva ce trebuie ascuns in interior si astfel devine aproape inexistenta in viata de cuplu. Probabil ca multi ar spune ca doar femeile vor fi afectate de aceasta problema psihologica si sexuala. Ei bine, nu. Ambele sexe sunt la fel de expuse acestei afectiuni. Mai mult, majoritatea celor care sufera de anorexie sexuala prefera sa isi ascunda problemele si sa lupte cu