În toate cele cinci biserici din oraş şi la Catedrala „Sfântul Alexandru” s-au ţinut slujbele de Bobotează. Sute de credincioşi alexăndreni au venit cu mic cu mare să îşi umple sticlele cu apă sfinţită de preoţi.
La catedrală oamenii s-au strâns încă de la primele ore ale dimineţii să prindă un loc în faţă. „Iau apă ca să alung spiritelor rele şi să atrag belşugul. În fiecare an, eu iau agheasma mare de Bobotează. Agheasma mare se zice că are o putere deosebită”, a spus George Nedelea, de 65 de ani, care a participat la slujba de la catedrală. Alexăndrenii care au venit la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” au ales să ia apă sfinţită de aici pentru că este de bună calitate. „ Apa care o dau aici vine de la un izvor din dealul de peste Vedea. Am înţeles că e la fel de bună ca apa de izvor de munte”, zice Dumitru Constantin, de 70 de ani.
După Bobotează, se merge cu Iordanul
La intrările în biserici se vindea şi busuioc, Boboteaza fiind o sărbătoare strâns legată de iordănit. „Tradiţia ne prezintă în această perioadă, o urare de bine pentru noul an: iordănitul. .Astfel, de la Bobotează la Sf. loan, grupuri de feciori merg cu Iordanul. Ei împrumută busuioc şi agheasmă de la preot, folosite de Bobotează, şi merg pe la casele oamenilor, botezându-i şi iordănindu-i”, explică Iuliana Cârnaru, consiler la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.