Ion Caramitru crede că Regele era singurul în măsură să instaureze moralitatea în societate şi vorbeşte despre toxicitatea „comuniştilor cu haina întoarsă" şi a securiştilor intraţi în afaceri.
„Jumătate lord", aşa cum el însuşi spune, directorul Teatrului Naţional Bucureşti nu şi-a pierdut reflexele de om implicat „în treburile cetăţii", chiar dacă astăzi se ţine departe de politică. Ion Caramitru observă atent cam tot ce se întâmplă în societatea românească, judecă la rece lucrurile şi pune diagnostice corecte.
Numai că, spre deosebire de ale altora, diagnosticele sale vizează cauzele, iar nu efectele neajunsurilor post-tranziţie. Direct în exprimare, ca orice român de la sud de Dunăre, Ion Caramitru nu abdică de la principiile politice ale ţărăniştilor al căror ministru a fost vreme de patru ani - reîntoarcerea la monarhie şi respectul faţă de Dumnezeu.
Legându-ne de cel din urmă principiu amintit, îi urăm „La mulţi ani!" cu prilejul Sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul şi „îi dăm cuvântul" în rândurile de mai jos.
Carte de vizită
- S-a născut la 11 martie 1942, la Bucureşti.
-A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" (1964).
- Este Directorul Teatrului Naţional Bucureşti.
- A fost decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea culturală româno-britanică.
- A primit distincţia de Cavaler al Ordinului Literelor şi Artelor în Franţa.
Citeşte şi: VIDEO MAKING OF Ion Caramitru la Masa Adevarului
„E o spaimă metafizică faţă de ziua de mâine"
„Adevărul": Domnule Caramitru, din biografia dumneavoastră reiese că sunteţi „jumătate lord". Povestiţi-ne cum stau lucrurile...
Ion Caramitru: Ordinului Imperiului Britanic, cu care am fost decorat, este un