EVZ a făcut un scurt inventar al proceselor deschise împotriva "Tribunului" de cei pe care i-a jignit.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală împotriva liderului Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, după incidentele de alaltăieri.
Europarlamentarul l-a insultat şi l-a bruscat pe executorul judecătoresc venit să ducă la îndeplinire sentinţa de evacuare a imobilului în care PRM îşi avea sediu. Luni, într-o dezlănţuire extrem de violentă, Vadim Tudor i-a adresat nenumărate injurii executorului judecătoresc, Daniela Paula Şomâldoc, şi a jignit în repetate rânduri forţele de ordine prezente la acţiunea de evacuare silită.
"Va începe o urmărire penală şi criminalistică şi vă asigur că dosarul va fi soluţionat cu celeritate", a declarat, ieri, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Întrebată dacă statutul de demnitar european al lui C.V. Tudor va îngreuna urmărirea penală, aceasta a explicat: "Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevăzută de fapt în legislaţia naţională. Este aceeaşi ca şi pentru senatorii şi deputaţii din Parlamentul României. Un astfel de aviz de luare a unei măsuri preventive este supus regulilor din legislaţia naţională. Deocamdată, pentru demararea investigaţiilor, nu este necesară o autorizare specială".
Preşedintele PRM va fi urmărit penal pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.
Procesul cu Cozmin Guşă
Ieri, executorul Daniela Paula Şomâldoc a declarat că va face în nume propriu plângere penală împotriva lui Vadim Tudor. Aceasta se va înscrie pe lista extrem de lungă şi de variată a persoanelor care au deschis acţiune judecătorească împotriva "Tribunului", câştigând sau - după mulţi ani pierduţi în instanţă - abandonându-şi cauza.
Ultimul