Guvernul României a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008. Aceasta, se afirmă, a reprezentat o necesitate, având în vedere că la sfârşitul anului trecut a încetat aplicabilitatea criteriului demografic privind înfiinţarea farmaciilor comunitare. „Dacă în 2000 aveam 3.410 farmacii înfiinţate, în ultimii 10 ani, numărul acestora s-a dublat. Numărul total de farmacii în România este de 6.902, din care numai în mediul urban există 4.753 de farmacii, iar restul în mediul rural. Ca urmare, este respectată media existentă la nivelul UE de 3.400 locuitori/farmacie. În prezent, din datele existente, numărul farmaciilor în oraşe raportat la numărul de locuitori depăşeşte nivelul european“, a declarat dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii. (...)
Guvernul României a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008. Aceasta, se afirmă, a reprezentat o necesitate, având în vedere că la sfârşitul anului trecut a încetat aplicabilitatea crite Publicitate riului demografic privind înfiinţarea farmaciilor comunitare. „Dacă în 2000 aveam 3.410 farmacii înfiinţate, în ultimii 10 ani, numărul acestora s-a dublat. Numărul total de farmacii în România este de 6.902, din care numai în mediul urban există 4.753 de farmacii, iar restul în mediul rural. Ca urmare, este respectată media existentă la nivelul UE de 3.400 locuitori/farmacie. În prezent, din datele existente, numărul farmaciilor în oraşe raportat la numărul de locuitori depăşeşte nivelul european“, a declarat dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii.
Având în vedere aceste aspecte, vor fi menţinute până la 31 decembrie 2012 prevederile actuale privind aplicabilitatea înfiinţării farmaciilor comunitare. Conform noului act normativ, a fost însă eliminată excepţia înfiinţării farmaciilor în centre comerciale, gări şi aerogări. Cereri