Aleşii locali vor să dispară procesele verbale semnate în alb de către poliţişti, iar maşina „sechestrată“ să fie dusă în parc după 24 de ore.
Municipalitatea a suspendat în luna decembrie contractul cu Hi Speed Recovery şi a cerut consilierilor locali să vină cu propuneri pentru modificarea hotărârii de CL în baza căreia firma îşi desfăşoară activitatea.
„Noi am propus HSR rezilierea contractului, însă nu am primit niciun răspuns“, a declarat viceprimarul Cătălin Flutur. Primele propuneri pentru un amendament le-a avut consilierul local Romulus Eram, imediat după suspendarea contractului.
„Trebuie un agent constatator la faţa locului“
„În primul rând dorim să nu se mai ridice maşinile imediat după ce au fost găsite parcate neregulamentar. O altă modificare va fi asupra modului în care se fac acum intervenţiile. Cei de la HSR au procesele verbale completate în alb de către Poliţie şi ei doar trec numărul de înmatriculare şi îţi saltă imediat maşina fără să se facă o constatare prealabilă la faţa locului de către un agent de poliţie“, a spus Romulus Eram, care nu a depus amendamentul şi în scris. Primul care a făcut acest lucru este consilierul Gheorghe Vâzdoagă. „Cel mai important este eliminarea articolului care spune că dacă în timpul operaţiunii de blocare sau ridicare apare proprietarul autoturismului, operaţiunea continuă. E inadmisibil ca eu să vin în timp ce ei ridică maşina şi să o ducă în parcul lor“, a precizat Gheorghe Vâzdoagă.
Consilierul local mai propune ca maşina să fie ridicată abia după 24 de ore de la blocare dacă nu încurcă traficul sau nu ocupă un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap. „Am discutat şi cu Florin Pietraru. Printre amendamentele lui se numără şi ca acest serviciu să fie derulat în cadrul Primăriei sau de o societate subordonată Consiliului Local“, a adăugat Gheorghe Vâzdoagă. Consilie