Recent, la Uniunea Scriitorilor din România, în Sala Oglinzilor, a avut loc lansarea numărului dublu 72–73 al revistei Memoria – revistă a gândirii arestate şi a Proiectului: Memoria deportărilor din România alcătuit de Fundaţia Academia Civică şi Fundaţia Culturală „Memoria“ şi sprijinit de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei ca parte a programului mai larg: „Europa pentru cetăţeni“. (...)
Recent, la Uniunea Scriitorilor din România, în Sala Oglinzilor, a avut loc lansarea numărului dublu 72–73 al revistei Memoria – revistă a gândirii arestate şi a Proiectului: Memoria deportărilor din România alcătuit de Fundaţia Academ Publicitate ia Civică şi Fundaţia Culturală „Memoria“ şi sprijinit de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei ca parte a programului mai larg: „Europa pentru cetăţeni“.
Manifestarea a fost deschisă de dna Micaela Ghiţescu, redactor-şef al revistei „Memoria“, după care a urmat dl Nicolae Constantinescu, din partea Academiei Civice, rostind alocuţiunea pe care a intitulat-o sugestiv: „Demantelarea comunismului“. Supunând acest regim totalitar unei disecţii chirurgicale, dsa a identificat, izolat şi descris toate mecanismele unui sistem care a „îmbolnăvit“ întreg organismul existenţei umane. Mijloacele, procedeele şi scopurile regimului instaurat în Rusia în octombrie 1917 şi transplantat la noi în ţară în august 1944 au fost aduse sub „lampa scialitică“ a adevărului. Pentru a demonstra nedreptăţile inimaginabile care au avut loc la noi în acele timpuri, dl Nicolae Constantinescu a prezentat cazul tragic al doctorului Constantin Trifan, un chirurg din Făgăraş care şi-a ispăşit cu ani grei de puşcărie „vina“ de a fi acordat asistenţă medicală unui pacient urmărit de Securitate. (...) Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală. Recent, la Uniunea Scriitorilor din România, în