Romania sufera de pe urma conducatorilor atunci cand acestia uita de ce sunt pusi in anumite pozitii. Dincolo de frustrarile esecului Schengen, sunt frustrarile omului de rand, care nu poate sa admita ca trebuie sa platim cu totii pentru greselile celor din frunte.
S-au jucat de-a Guvernul, de fiecare data cand au trebuit sa trateze serios si responsabil intregul proces de investitura, s-au perindat ministri peste ministri pe la mai toate ministerele posibile, s-au infiintat, desfiintat si reinfiintat ministere dupa bunul plac al "papusarilor" dintr-o perioada sau alta. Totul cu un singur scop. Sa modernizeze Romania.
Cam acestea ar fi concluziile pe care le putem trage in urma celebrelor declaratii politice, ascunse in spatele unor fete nevinovate si bine intentionate, ce stau fix sub nasul romanului care inca mai spera ca macar unul dintre ei are si alte interese decat cele personale.
Numirea domnului Baconschi la Externe parea a fi un succes pentru diplomatia romaneasca. Un CV curat, aranjat si stufos avea sa fie polita de asigurare a unui personaj fara rezonanta politica.
Multi au crezut ca in sfarsit s-a mai gasit o persoana neatinsa de tentaculele caracatitei, numita in continuare sistem, si ca aceasta se poate alatura grupului reformist Preda - Macovei.
Nu sunt in masura sa comentez activitatea domnului Teodor Baconschi, in cadrul portofoliului pe care il conduce, insa oricine isi poate da seama ca replica data de acesta in contextul amanarii aderarii in Schengen este mai mult decat nepotrivita.
Poate ca decizia Frantei si Germaniei de a sta in calea "fericirii" noastre a fost incorecta, insa ideea constrangerii intregului bloc comunitar cu privire la unul dintre cele mai fierbinti puncte din interiorul UE este un gest de-a dreptul grosolan.
Ce au facut parlamentarii romani la